Letar du också efter mer energi och arbetsglädje i din vardag?

80% av alla arbetande personer letar nytt jobb aktivt eller passivt, visar en undersökning av ett amerikanskt rekryteringsföretag.

Har du svårt att komma upp på morgonen?
Ökar konflikterna omkring dig?
Tappar du intresset för det du gör?
Får du inte det erkännande du vill ha?
Har bolaget hög personalomsättning?
Blir din tjänst blir marginaliserad?

Om du svarar ja på ovanstående frågor så är risken stor att din energi är på nedåtgående och arbetsglädjen och prestationen börjat dala.

Vilket är ett tydligt tecken på att det är dags att förändra något i ditt liv. Att byta jobb, eller uppgradera ditt liv till ett mer glädjefyllt och energirikt liv där ditt välmående står i centrum och ger ringar på vattnet för framgång och optimal prestation.

Detta är också tydliga signaler till arbetsgivaren att något måste förändras eller tas tag i på arbetsplatsen innan prestationen går neråt och drar med sig fler i den nedåtgående spiralen.

Men hjälper det att bara byta jobb och få den där tillfälliga energikicken av nyhetens behag när jag byter och sen vara tillbaka på samma ställe igen. Det beror ju på vad du vill ha ut av ditt liv. Upplever du att får anstränga dig hårt i ditt arbete så finns det egentligen 2  vägar att gå: 

1. Att fortsätta åka berg och dalbana på energikurvan när du hoppar runt mellan olika jobb som du hoppas ska fylla dig med energi och glädje, eller

2. Ta fullt ansvar för din energi och arbetsglädje varje dag och verkligen ta reda på vad du älskar att göra innerst inne. Vad som verkligen ger dig energi utan vidare ansträngning varje dag.

Forskning visar att om vi gör det vi älskar till mer än 75% av vår tid så har vi 3 ggr så stor chans att lyckas och bli framgångsrika i det vi gör!

Vad tänker du som arbetsgivare? Vad kan du göra för att förhindra prestationsnedgång, konflikter och personalomsättning och istället öka arbetsglädjen, engagemanget och energin för att få en uppåtgående spiral där optimal prestation är vardagsmat?

Vad tänker du som arbetstagare? Vad kan du göra för att förhindra en nedåtgående spiral och istället bibehålla din energi och arbetsglädje varje dag för att kunna prestera optimalt?