Tänk om alla MÅSTEN försvann, då skulle jag.....!!

Upplever du att livet är fullt av MÅSTEN som äter upp ditt liv?

”Jag måste bara göra det här först sedan kan jag göra det jag vill,” en vanlig fras som nog de flesta kan känna igen sig i vare sig det handlar om att diska, städa, skjutsa barn till kompisar eller aktiviteter, eller att göra färdigt en rapport på jobbet, betala räkningarna, måla om huset, eller färdigställa en renovering hemma, eller följa de regler som olika myndigheter och instanser kräver för att du ska få den hjälp du har möjlighet att få.

Hur kommer det sig då att livet är fullt av måsten? ”Måste” det vara så? Eller hur är det egentligen? Finns det saker vi verkligen MÅSTE göra?

För att sätta MÅSTE i ett annat perspektiv, vill jag att du tar några minuter och funderar över följande:

Om du gillar att ha ordning och reda och fint omkring dig hemma så blir städning, disk, renoveringar och fix hemma något du gör för att du vill ha det så, för att du mår bra av det resultat som kommer av det arbete du gör för att skapa harmoni och positiv energi i hemmet.

Om du vill slippa betalningsanmärkningar och extra avgifter som kommer av att betala räkningarna sent, så blir det naturligt för dig att vilja betala räkningarna och sköta det som hör ekonomin till, på ett sätt som förhindrar att den belastar dig negativt.

Om du tycker att det är viktigt att ditt barn är delaktig i gemenskap med andra och utövar sina intressen så kommer du att vilja skjutsa ditt barn till aktiviteter, och kompisar, därför att du ser det som en investering i ditt barns framtid. Du tror på ett positivt resultat i framtiden av det du gör här och nu för ditt älskade barn.

Om du värdesätter din frihet och tycker det är bra att det finns normer, regler och lagar som förhindrar att någon gör våld på andra eller riskerar att skada andra genom ett oansvarigt agerande, så väljer du att följa de lagar och regler som finns upprättade för ett väl fungerande samhälle, även om det innebär insatser från din sida här och nu i ditt liv.

Hur tänker du nu? Hur känns dina måsten nu? Vilka egentliga MÅSTEN har du i ditt liv?
Är det riktiga MÅSTEN, eller är det helt enkelt saker du vill göra för att nå ett visst resultat?

Önskar dig en härlig dag full med energi, glädje och kärlek!

 

Åsa Lundqvist
Peak Performance Expert