Vem är du egentligen?

Identifikationen med vårt arbete är starkt förankrad i vårt samhälle idag. Varje gång du hälsar på nya människor så får du säkert frågan: Vad jobbar du med? En enkel fråga att svara på när du är igång och känner dig värdefull i din yrkesroll. Men som snabbt raseras vid en förändring i jobbsituationen. Det kan till och med gå så långt att hela din identitet, självkänsla och självförtroende rasar i botten när du förlorar jobbet eller blir omplacerad. 

Men behöver det vara så här? Är jobbet och lönen verkligen det enda som bestämmer ditt värde? Finns det ett annat sätt att förhålla dig till dig själv än titel och materiella attribut? Hur skulle det i såfall vara? Vem skulle du vara då? Hur skulle det påverka förhållandet till arbetet och dig själv eller till andra? Vad tror du? Är det möjligt att se på dig själv på ett annat sätt redan nu? På vilket sätt skulle du vilja se på dig själv istället? Vad skulle du göra då, om du ändrade din syn på dig själv och ditt värde? 

Att börja fundera över vem du är och vilket värde du har, både i ditt privata liv och i arbetslivet, är att börja ta ansvar för dig själv och ditt liv. Du hjälper både dig själv och andra att se det unika värde du i grunden har och kan bidra med. Din prestation, arbetsglädje, energi och kärlek till din omgivning kommer öka dramatiskt. Det blir en win-win effekt där utbytet sker enkelt och lätt eftersom du agerar helt och hållet i linje med dig själv och får största möjliga effekt av det du gör. 

Tänk att aldrig mer behöva vara orolig för att misslyckas, tappa ansiktet, förlora jobbet, bli omplacerad eller sjukskriven. Tänk att alltid känna dig trygg och säker i dig själv som ledare i ditt eget och andras liv för du vet vem du är. Att alltid känna tillit till din förmåga då den är så djupt förankrad i dig själv att du aldrig behöver tänka eller fundera på hur du ska göra för att prestera. Arbetsglädjen och prestationen bara kommer naturligt ifrån dig själv samtidigt som du mår bra och trivs med dig själv och livet.

Tänk att alltid känna att du har en obegränsad källa med energi, glädje och kärlek att ta ifrån. Att alltid känna tillförsikt att allt kommer att gå bra. Att slippa stress, oro, ångest och grubblande och istället skapa relationer du aldrig tidigare haft och uppleva glädje, energi och kärlek i överflöd, både ifrån dig själv och från andra.

Ha en underbar dag med massor av kärlek och energi!

Åsa Lundqvist
Peak Performance coach
Star HR konsult